Koop tickets
045 567 60 70
Tijdens kantooruren
29 juni 2022

Eikelmuis VLOG 1: Verzorging tijdens de winterslaap

'Als eikelmuizen hun winterslaap houden, dan slapen ze echt heel diep!'

Minke Geense In Algemeen

De eikelmuis is familie van de slaapmuizen. Zo’n 6 maanden per jaar zijn ze verzonken in een diepe winterslaap. Ook de eikelmuizen die in GaiaZOO leven houden een winterslaap. Maar hoe verzorg je dieren die zo diep liggen te slapen? Dierverzorger Minke vertelt ons hoe dat precies in zijn werk gaat en we nemen een kijkje bij de slapende eikelmuizen achter de schermen!

Ondertussen zijn de eikelmuizen wakker en worden de eerste jongen geboren in de nestkasten. Dezelfde kasten worden ook in het natuurlijke leefgebied van de eikelmuis opgehangen. In VLOG 2: eikelmuizen & onderzoek, neemt Hanneke de Boer – manager educatie & natuurbehoud – ons mee op pad en legt ze uit waarom de nestkasten zo belangrijk zijn voor de eikelmuis.