Koop tickets
045 567 60 70
Tijdens kantooruren
10 september 2018

De bouw van limburgHUIS

Dit is echt een heel bijzonder project

Jaap Bakker In Algemeen, GaiaVLOG

Tussen het Limburgse hart van GaiaZOO en de Taigaroute ligt een prachtige, natuurlijke vallei. Omgeven door dit unieke stukje natuur bouwt GaiaZOO in 2018 hier: limburgHUIS. In en rondom dit huis maak je kennis met bijzondere en bedreigde Limburgse diersoorten: vuursalamanders, eikelmuizen, korenwolven en meer! Straks kun je heerlijk dwalen door de zonovergoten vallei met zijn kronkelende beekjes en verborgen bosmeertjes.

Maar waarom is dit project nu zo bijzonder? Uniek is het concept om binnen een Nederlandse dierentuin lokale dieren op te vangen die zo goed als uitgestorven zijn en er vervolgens voor te zorgen dat deze diersoorten in het wild weer in aantal toenemen. Hoe? Door met de dieren te fokken en ze vervolgens uit te zetten in de vrije natuur. GaiaZOO doet dit al jaren achter de schermen, maar nog niet eerder werd de bezoeker bij dit proces betrokken. Word dus deelgenoot van hoe GaiaZOO deze dieren een tweede kans biedt! Kijk je mee naar de GaiaVLOG over de bouw van dit unieke limburgHUIS?